Thomas Bernhed
Thomas Bernhed

Att dansa till Thomas brukar vara en upplevelse, och en utmaning, en rolig utmaning. Men det kan också vara anpassat till nybörjaren som inte kan allt. Samtidigt. Thomas har koll. Som jag berättade om i Squareinfo, om den gången när jag, ett par månader in på pluskursen, kom till Lerum…och så fanns där en square och 7 plusdansare. Vad gör man? Dansar förstås. Thomas såg till att de andra fick de calls jag inte kunde, så jag hade inte minsta problem att dansa plus den kvällen (basic och mainstream, däremot…)

Koreografi är Thomas stora intresse i callningen. Det går alltid att göra något kul av callen, oavsett nivå, är hans inställning. Det är helt sant; basic kan vara en utmaning för dansarna. Och väldigt roligt att dansa.

Thomas växte upp i Floda, som ligger mellan Göteborg och Alingsås, och har nyligen fyllt 50. Pendlar till Volvo Cars på Hisingen, där han är projektledare.

1986 blev han medlurad på squaredans av föräldrar och syster, som dansat några år. (och tur var väl det) Fastnade direkt, och blev fascinerad av callning, så redan nästa år gick han callerkurs. Det känns fantastiskt att calla, och skrämmande ibland, tycker han.

Han dansar fortfarande; åker iväg på helgerna ibland, och dansar i hemmaklubbarna också. Och när han inte callar gillar han att programmera; datorer och mobiler (det har vi också stor glädje av i squaredanssammanhang).