Justin Russell
Justin Russell

Justin kommer från Memphis, Tennessee (ja, precis som Elvis!). En ung caller, med partner och hund och 5 brorsbarn (som han kan skämma bort…och sedan gå hem till en tyst och lugn boning), och arbetar på bank. Gillar att gå ut och äta, gillar att gå ut med hunden, gillar att träffa kompisar, gillar att ha att göra, gillar countrymusik – och familjen är viktig.

När han bodde hos sina föräldrar tjatade några bekanta på föräldrarna att börja dansa squaredans. Föräldrarna gick med Justin och hans äldre bror en gång, för att få tyst på tjatet. Men det blev en hel kurs, fram till full mainstream…och då var han fast. Han sjöng med i singing callen, och då bad callern honom att göra ett singing call. Han var så nervös att han fick göra om det. Han lärde sig fem singing calls som han gjorde varje danskväll…tills klubben tröttnade och skickade honom till callerskola. 2003 gick han callerskola för Jerry Story, Jon Jones och Deborah Carroll. 2006 blev han klubbcaller i klubben där han började dansa. 2008 bad Tony Oxendine honom att spela in för Royal Records. Det är jättekul att få resa runt i USA och träffa nya människor. Det är kul att dansa också, men det är svårt att hinna med. Att stå på scen och calla är inte längre nervöst…men att stå på scen och uppträda, när folk bara tittar, och inte dansar, det är fortfarande nervöst… Favoritcall eller favoritnivå? Nej, det roliga är variationen.

Han är ung, han har en glad och positiv läggning, ser till att dansen flyter smidigt. Och alla kan göra fel; det är bara att le när man gör det! Bra råd.