Alla som dansar på Vinga känner till Gugge. Han är klubbcaller, och lärare, och bär definitivt en del av ansvaret för att jag fastnade för squaredans så totalt. Alla dessa noggranna och kluriga genomgångar, med många skratt och det annars okända callet ”loss!” när vi höll oss alltför fast vid någon pålitlig hand vi hittat.

Han kommer från Göteborg, är uppväxt i Stenungsund, och bott lite varstans i landet, men de senaste decennierna i Göteborg.
Har arbetat med lite olika – politik, media, utbildning och datorer. Och har detta som intresse också, plus naturvetenskap.

Blev medlurad till squaredans, och insåg snart att det var motion för kropp och knopp. Efter ett tag insåg han att en Allemande left inte kan stoppas in hur som helst…och då blev han nyfiken på reglerna bakom, och började calla. Han gick på callerskolor, och callade tillsammans med mer erfarna callers, och 2010 började han calla regelbundet.

Favoritcall är att överraska dansarna med ”Right&Left Grand” eller ”Allemande Left” som de inte sett komma.

Kul minne: Ett gästtip med en caller i ett annat land. De skulle göra ett gemensamt tip…och när allt var uppkopplat och klart försvann strömmen. Där stod Gugge och callade a capella i en nedsläckt danssal…