VainorVainor Törnqvist – vem är han? Det undrar nog en del. (och kanske hon själv också den gången hon blivit anmäld till ett terränglopp i klassen Herrar 35…)
Vainor bor i Karleby nära Falköping. Hon – för det är en kvinna – har callat i 18 år, och tycker fortfarande det är kul, och särskilt att calla Basic. Att dansa, däremot, hinner hon inte med så mycket hon vill; jobbet (sjuksköterska med helgarbete) tar mycket tid, och barnbarnen också.
Jag hade aldrig dansat till Vainor, så jag blev glad när min klubb bjöd in henne till senaste månadsdansen, att få en chans att se vem det var. Hon har en glad och frejdig utstrålning, och callar trevligt – bra fart, bra flyt, inte bara ren standard, klurigt men ändå inte alltför svårt. Och hon gillar att se dansarnas lyckliga miner när de klarat av något som känts annorlunda och svårt. Jag ser fram emot att dansa till henne igen .
På månadsdansen var det kursdeltagare med, som tvekade om de vågade dansa. Jamen räck upp handen om det blir något okänt call! Och så berättade hon om en dans en gång, där dansarna räckte upp handen vid square thru…nej den tyckte vi var så krånglig, att den struntade vi i!!
Hur kan man leva utan square thru..?