Erbjudanden för dig som deltagare på Square Dance Convention 2018
Passa på att uppleva Borås i samband med Square Dance Convention 2018. Kom ett par dagar innan, stanna kvar ett par nätter längre. Vi har mycket att erbjuda. En guidning för att ta del av Borås offentliga konst i världsklass är ett måste. Kanske vill du åka med till Torpa Stenhus, en unik medeltidsborg från 1500-talet, belägen i fantastiska omgivningar, några mil utanför Borås. Och för dig som vill shoppa finns en färdig tur att hänga med på en eftermiddag. Boka din upplevelse redan nu via anmälan. Alla turer inkluderar guide samt bussresa med avgång och ankomst Borås Tourist Center, Sven Eriksonsplatsen 3. Alla erbjudanden sker med reservation för minst 35 anmälda per tur.

För ytterligare frågor kontakta gärna Borås Tourist Center: tourist@boras.com eller 033-35 70 90.

Torpaturen
Torsdag 31 maj – heldag kl 9-16, 645 kr (fika och lunch ingår)
Torpa Stenhus är ett av Sveriges bäst bevarade slott från 1500-talet. Här finner du stora salar med vackra målningar och en unik arkitektur.
Slottet är privatägt av en och samma familj och har alltid skiftats genom arv, idag äger Pehr Zethelius Torpa Stenhus.
Det finns flera historier om slottsspöken som sägs vandra omkring på Torpa Stenhus. Bland annat en av döttrarna som drabbats av pesten sägs ha blivit levande inmurad i en av väggarna av sin pappa. Hon lär inte fått någon frid utan spökar fortfarande på slottet. Detta och mycket mer berättas det om under guidningen som ni om ni önskar går med på.

I området finns också en fin gårdsbutik och hantverksbod. Torpa Stenhus ligger i Länghem vid sjön Åsunden, ca 25 km sydöst om Borås

Efter att besökt Torpa Stenhus intar vi vår förmiddagsfika på Hofsnäs Herrgård
Kaféet på herrgården erbjuder ett brett utbud av hembakade läckerheter. Precis intill herrgården ligger Hofsnäs Lilla Saluhall, med smakfulla produkter från lokala producenter.

Vi tar oss sedan vidare till Limmared och Glasets hus. Glasets hus ligger vid Limmareds Glasbruk (Sveriges äldsta som fortfarande är i bruk). I Glasets hus finns Hytta, Glasblåsning och Hyttsill. En stor Glasutställning med glas från 1700-talet till dagens Absolut-flaska. Här finns konstutställningar och en butik med glas och annat noga utvalt. Här äter vi en god lunch tillsammans i deras vinterträdgård.

Loppis Limmared. Limmared är också ett mecka för loppis-fantaster. Här finns ett 10-tal butiker inom second hand, antikt och retro. Här har du tid att ta dig en titt innan det är dags att åka tillbaka till Borås.

Shopping i Borås
Torsdag eftermiddag 31 maj, 295 kr (fika ingår)
Vi presenterar Borås bästa shopping på en rundtur till Quality Outlet Åhaga, här finner du 1.000-tals produkter från välkända leverantörer. Zebeda Chocolate, lagerbutik med choklad i alla dess former av bästa kvalitet från världens alla hörn. Ellagården, här stannar vi till för en kopp kaffe/te och vad som önskas. På Pall, Sveriges största kruk- och trädgårdsbutik och Iittalla Outlet.

Guidad tur bland konst i världsklass
Fredag förmiddag 1 juni, lördag förmiddag 2 juni, 09.00-10.30 (1,5 timma), 60 kr
Ta del av Kulturstaden Borås och vår street art, skulpturer, textil och historia. En hel värld av känslor, intryck, färg och form väntar på dig. Med en guidning så får du ut så mycket mer av upplevelsen.

Tygriket
Måndag förmiddag 4 juni, kl 09.30-16.00, 425 kr (fika och lunch ingår)
Vi åker till Tygriket i Mark 3 mil söder om Borås för att besöka kända textilföretags fabriksbutiker. Några exempel är Kasthall, Kinnagarn och Pelle Vävare. Här finns även butiker som Skroten med ett stort sortiment med tyger i alla varianter.

På Café Skrädderiet i Kinna bjuds vi på förmiddagsfika, vid fint väder sitter vi ute i deras härliga trädgård. Efter detta åker vi mot Rydal och Rydals museum. Museet ligger i en spinneribyggnad från 1800-talet. Här finns en maskinpark med spinnmaskiner från 1940-talet och museets permanenta utställning Spunnet, vävt och vunnet som berättar om bygdens historia. Efter detta äter vi en god lunch på Värdshuset Spinnaren innan det är dags att åka tillbaka till Borås.

Sponsorer